brabantspronkjuweel

Dat ziet er in Gala toch wel wat anders uit!


Het lijkt wel de omgekeerde wereld: Waren onze Oisterwijkse wethouders afgelopen vrijdag in onherkenbaar feesttenue; haast net zo onherkenbaar zijn de Döllekesgatse sauwelaars in ‘Gala-Zwart’.

Gradje (Dick Groenland), Vupke (Joris van de Pas), D’n ouwe Sander (Alex van Assouw), Kee Krul (Karin van Zandbeek), Stef van Sus van Wout Ome (Stef Habraken) en Gonnie Geutjes (Huub van den Bogaard) op de plaat gezet door Masja Vlaminckx.

De kersverse wethouder Stefanie Vatta (rechts) zet haar nieuwe collega’s Dion Dankers (links) en Peter Smit (midden) met een kleurige selfie op Instagram.

Vrijdag en zaterdag werden in Tiliander, de nieuwe Kunstkring, respectievelijk de Sauwel en Gala georganiseerd. Ongeveer hetzelfde, behalve dan de kleding en daarmee ook wel een beetje de sfeer. De Sauwel in carnavalesk en de Gala in Zwart. En meer dan die sfeer willen we u dan ook niet laten zien, want het op eenzelfde leuke manier navertellen van de grappen en grollen, die later overigens via LOVO te zien zijn, dat is met alleen woorden niet te doen.

Eén bijzonderheid mag er wel uitgepikt worden: Oisterwijk bij Haaren. Alex van Assouw zorgde voor een aanvulling in de Oisterwijkse ton, en daarmee voor een klein stukje integratie van wat over enkele jaren net zo gewoon mag worden als de Heukelomse inbreng van de Rommelpotters in ons Oisterwijks Döllekesgat.

Dee is ‘m, de Trini-tas!

Het binnen lopen, de gezichtsuitdrukkingen, reacties uit het publiek, de knipoog, soms zelfs de stiltes, het opratelen van zorgvuldig gekozen woorden… het is allemaal niet na te vertellen. Was u er niet bij, kijk dan over enkele weken TV of digitaal, en verder, zorg dat je er bij bent!

Tweemaal een volle bak bij Sauwel en Gala in Tiliander Oisterwijk (Foto: Masja Vlaminckx)