banner

Dai Dai Ntab achtste op 500 meter


Dai Dai Ntab heeft op vrijdag 8 februari tijdens het Wereldkampioenschap Afstanden in het Zuid-Duitse Inzell op de 500 meter zijn beste tijd van het seizoen gereden. Helaas was deze prima prestatie van het lid van Schaatsclub De Vennen, rijdend voor profploeg Reggeborgh, slechts goed voor de achtste plaats.

Dai Dai Ntab

Nadat ploeggenoot Ronald Mulder in de eerste rit al een supertijd van 34.50 had gezet, wist Dai Dai Ntab dat hij zijn beste tijd van het seizoen flink moest verbeteren om wereldkampioen te kunnen worden. Na een kleine hapering bij de start opende hij in een wat tegenvallende tijd van 9.65, maar door een erg goede ronde eindigde hij toch nog in de beste seizoentijd van 34.55. Er was nog even hoop dat deze tijd alsnog een medaille zou kunnen opleveren, maar er waren meer deelnemers die zichzelf overtroffen. Uiteindelijk bleek de tijd van Dai Dai goed voor de achtste plaats. Zoals verwacht werd een Rus wereldkampioen. Dit was echter niet de topfavoriet Kulizhnikov, maar zijn landgenoot Murashov die de 500 meter in een nieuw baanrecord van 34.22 volbracht. De Olympisch Kampioen Lorentzen uit Noorwegen werd met 34.35 tweede en de jonge Rus Mushtakov werd met 34.43 derde. Kulizhnikov werd met 34.53 vlak voor Dai Dai zevende. Dat er bijzonder hard werd gereden, bleek uit het feit dat er maar liefst twaalf rijders op minder dan een halve seconde, ofwel minder dan zes meter, van de winnaar eindigden. Onder hen ook de andere Nederlanders Ronald Mulder en Jan Smeekens die met 34.50 en 34.68 respectievelijk vijfde en tiende werden.

Delen: