glasvezel

Brabantse burgemeesters in nieuw Brabants lied


Thomas Pieters lanceerde 1 februari ‘Mijn Brabantse Hart’; een verbindend Brabant lied + clip. ‘Wat is er nou mis met een beetje lief zijn voor elkaar? Laten wij als Brabanders in deze donkere dagen dan maar het goede voorbeeld geven’, aldus Pieters. De bijbehorende videoclip, waarin tal van prominente Brabanders acteren, ging afgelopen vrijdag in de Statenzaal van het Provinciehuis te ‘s-Hertogenbosch in première.

De afgelopen maanden heeft, de voor het grote publiek relatief onbekende, Pieters in het diepste geheim gewerkt aan het project. En niet zonder succes. Maar liefst 64 Brabantse burgemeesters en de commissaris van de koning spelen mee in de videoclip. Met de clip, waarin de ‘Schat van het zuiden’ gevonden wordt, wil Pieters een lief geluid uit Brabant ons land in brengen. Pieters: “Het is al jaren mijn droom om héél Brabant te verbinden. Van bakker tot burgemeester en van Berry van Aerle tot Bertus Borgers; voor even houdt iedereen van elkaar.” Veel prominente Brabanders vonden het zo’n wonderlijk idee dat ze Pieters aanboden deel te nemen aan het project. Zo nemen Guus Meeuwis, Frank Lammers, Steven van Brunswijk en Jacqueline Govaert een belangrijke rol voor hun rekening in de video.

De single ‘Mijn Brabantse Hart’ werd vrijdag 1 februari gelanceerd in de Statenzaal van het Provinciehuis te ’s-Hertogenbosch en is reeds te beluisteren via de bekende streamingdiensten, en uiteraard ook hier:

De clip:

De presentatie in het Provinciehuis: