koopzondag

Bijzondere werken bij EKWC Oisterwijk


Er is weer veel te zien tijdens de Test Case op 17 februari van 14.00 tot 16.00.

Kom kijken bij het EKWC in Oisterwijk

De aanwezige zestien internationale kunstenaars, architecten en designers openen hun studio’s om inzicht te geven in hun ideeën en onderzoeken. Er zijn diverse en onverwachte projecten in ontwikkeling waar bijzondere resultaten uit voortkomen. Daniel Maalman (NL) bijvoorbeeld is een geluidskunstenaar die onderzoekt wat hij met de klanken van keramiek kan bereiken. Eun Ha Paek (KR) test de grenzen van de keramische 3D printer door de machine “fouten” te laten maken. Doordat Sundaymorning@ekwc een artist-in-residency is, werken de deelnemers gedurende drie maanden aan een onderzoek, die misschien wel tot niets leidt. De te bezichtigen onderzoeken en werken zijn nog niet af, een aantal deelnemers zijn nog maar net begonnen, anderen zijn al bijna klaar. De meeste residenten hebben nog nooit met keramiek gewerkt, er gaat dan ook veel mis. Maar allen openen ze hun studio om het proces te laten zien.

Alle inwoners van Oisterwijk zijn uitgenodigd om de ateliers gratis te bezoeken op zondag 17 februari van 14 tot 16 uur. De atelierroute start in de Passage bij koffiebranderij Rozema en Van Schijndel. Huidige deelnemers met “work in progress”: Sara Bjarland (FI), PJ Bruyniks (NL), Selby Gildemacher (NL), David Jones (UK), Kiki Lamers (NL), Charlotte Mumm (DE), Santtu Mustonen (FI), Eun-Ha Paek (KR), Paolo Porelli (IT), Anne Rochette (FR) en Peter Vink (NL). Net begonnen zijn: Jonas Wijtenburg (NL) en Robin Vermeesch (BE). Presentaties van deelnemers die de residency net afgerond hebben: Daniel Maalman (NL), Marieke Pauwels (BE) en Katrijn Verstegen (NL).