glasvezel

Wim de Bakker spreekt over historisch Oisterwijk


Het Inlooppunt opent op maandag 28 januari om 14.30 uur haar deuren voor iedereen die de Oisterwijkse historie een warm hart toedraagt.

De Stationsstraat in Oisterwijk

Aan de hand van de Canon van Oisterwijk neemt Wim de Bakker u mee op een historische tocht door Oisterwijk. De Canon is ontwikkeld door de heemkundekring De Kleine Meijerij voor het toenmalige museum de Drie Deuren in de Dorpsstraat.

Vanaf de Franse Tijd wordt de ontwikkeling van Oisterwijk gevolgd, van middeleeuws centrum van textielindustrie tot pitoreske parel in het groen, via leder-, schoen- en sigarenindustrie naar toerisme en winkelcentrum. Onder meer door de aanleg van een spoorlijn langs Oisterwijk in de 19-de eeuw en het veiligstellen van de Oisterwijkse bossen en vennen en de Kampina door de Vereniging voor Natuurmonumenten aan het begin van de 20-ste eeuw. In de loop van die twintigste eeuw zien we Oisterwijk uit zijn jasje groeien en wordt de bebouwde oppervlakte verveelvoudigd.

Het belooft een interessante middag te worden geheel in het teken van ons mooie dorp. U hoeft zich niet aan te melden. Er wordt een kleine vergoeding van 2 euro gevraagd, die ter plaatse betaald kan worden. Kom dus naar het Inlooppunt aan de Kerkstraat 48 en ontdek hoe leuk het is om te leren van de geschiedenis. Daarmee gaat u wellicht nog beter kijken naar al het moois dat Oisterwijk ons biedt.