banner

Voorlopig niet schaatsen in Moergestel


Er kan voorlopig nog niet op de natuurijsbaan van Moergestel worden geschaatst.

Op maandagochtend 21 januari was de dikte van het ijs ongeveer 3 cm, maar daar is door de instraling van de zon overdag weer minimaal 1 cm afgegaan. De voor dinsdag voorspelde sneeuw zal funest zijn voor de verdere aangroei van het ijs. Er hangt daarom een bord met de melding ‘GEVAARLIJK IJS‘ op de hekken bij de ijsbaan aan de Scheerman in Moergestel. Ook het ijs op de vennen is nog lang niet betrouwbaar.

Voorwaarde voor ijs is water, geen water, geen ijsbaan (Foto: Rick Denissen)

Ook als er uiteindelijk betrouwbaar ijs komt, zal het niet mogelijk zijn om lekker rondjes te schaatsen op de ijsbaan in Moergestel. Door de droogte van het afgelopen jaar en het verbod om water uit de Reusel te pompen, staat er namelijk niet genoeg water op de ijsbaan. Als er dinsdag sneeuw valt, wordt iedereen opgeroepen om te komen helpen met sneeuwschuivers de sneeuw op de ijsbaan te schuiven. Hierdoor zal het waterpeil worden verhoogd en hebben we bij een eventuele nieuwe vorstperiode wel voldoende water op de ijsbaan.