glasvezel

Voorleesontbijt met voorleesmoeder in Oisterwijkse bieb


De Oisterwijkse bibliotheek organiseert het Voorleesontbijt:

Nieuwe voorleesmoeder in bieb Oisterwijk

Omdat vorige editie zo’n succes was, organiseert de Bibliotheek Oisterwijk een Voorleesontbijt. Een speels bezoek voor (groot)ouder en kind, met een verhaaltje, een liedje en een versje. En het ontbijt niet te vergeten!

Dinsdag 29 januari komt voorleesoma Marijke Blesgraaf. Aanvang tijd 9.30 uur. Met gratis ontbijt voor de peuters en koffie / thee voor de begeleiders.  Graag aanmelden via Oisterwijk@bibliotheekmb.nl, want vol is vol!

Van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari 2019 vindt alweer de zestiende editie van de Nationale Voorleesdagen plaats. Het prentenboek dat dit keer centraal zal staan, is ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers. Kinderen die zich tijdens de voorleesdagen als nieuw lid aanmelden krijgen een kleine attentie; een vingerpoppetje van Harry!

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004. Het doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met zes jaar.
‘Een huis voor Harry’ is het Prentenboek van het Jaar 2019. Jaarlijks kiezen Nederlandse jeugdbibliothecarissen de Prentenboek TopTien. Tien boeken die tijdens de Nationale Voorleesdagen in het zonnetje worden gezet.

De Prentenboek TopTien 2019 bestaat uit de volgende tien boeken:

  • Als ik een dinosaurus had van Alex Barrow en Gabby Dawnay (Querido)
  • De kale boom van Tamara Bos en Barbara de Wolf (De Vier Windstreken)
  • Dino’s bestaan niet van Mark Janssen (Lemniscaat)
  • Een huis voor Harry van Leo Timmers (Querido Kinderboeken)
  • Gulzige geit van Petr Horácek (Lemniscaat)