glasvezel

Twee Oisterwijkers bij Zapp op TV


In de nazomer van 2018 zat Mike Thijssen tv te kijken. Er kwam een oproep voor kandidaten voor de Beste Vrienden Quiz van NPO Zapp voorbij. Mike wenste dat hij daar met zijn vriend aan mee zou kunnen doen. Bleef het bij een wens? Nee, Mike pakte zijn telefoon en ging zijn vriend Finn appen om te vragen of het ook zijn wens zou kunnen zijn?

Mike en Finn in de studio bij NPO Zapp

Samen hebben ze een brief geschreven, een filmpje gemaakt en moesten ze op auditie komen. Alles glansrijk doorstaan. Ze mochten echt komen deelnemen aan de BVQ. De Beste Vrienden Quiz speel je met je beste vriend. Je speelt als team tegen een ander vriendenkoppel en je beantwoord vragen die de quizmaster je voorlegt. Je spaardoel is tweeledig: én je spaart voor een goed doel wat ook wel je vriendendienst genoemd wordt én je spaart voor iets leuks voor jou en je vriend. Het goed beantwoorden van vragen levert geld op. Het lijkt zo heel makkelijk, maar onder druk moeten veel ludieke vragen beantwoord worden. Op tv lijkt dat simpel, maar daar in de studio is het peentjes zweten…

Goed doel

Eet met je Hart maakt ontmoetingen met ouderen mogelijk (Foto: Masja Vlaminckx)

Mike en Finn hebben samen  na een brainstormsessie besloten dat ouderen meer aandacht verdienen. Dat kwam bovenaan hun lijstje te staan. In Oisterwijk kwamen ze uit bij stichting “EET met je hart”. Eet met je hart maakt samen met restaurants en haar gasten een aantal lokale initiatieven tegen eenzaamheid mogelijk. Kwetsbare mensen verbinden is hun missie. Mike en Finn steunen deze missie en hebben tijdens de opnames van de quiz al hun kunnen gegeven.

Of het genoeg is om veel ouderen blij te maken? Of ze überhaupt iets winnen? Dat gaan we zien op 14 en 15 maart tussen 17.00 uur en 18.00 uur op NPO Zapp; De Beste Vrienden Quiz. Mike en Finn staan die twee keer in de hoofdrol. Hun doel had een plan en een wens werd vervuld!

Op woensdag 27 maart gaan de jongens op bezoek Eet met je Hart, zodat zij hun eventueel gewonnen bedrag kunnen overhandigen. Of en wat ze gewonnen hebben is nog niet bekend, maar Stichting Eet met je Hart is in ieder geval heel enthousiast over het feit dat deze jongens voor dit doel hebben gekozen.

DTZ logo low