glasvezel

Rennevoirt wint Drone Battle op Durendael Oisterwijk


Wat was het mooi en wat was het spannend: de Drone Battle op 2College Durendael.

Op vrijdag 18 januari streden drie scholen om de snelste tijd. Ook was er een prijs voor het origineelste obstakel. Uiteindelijk ging basisschool Rennevoirt met de wisselbeker naar huis. De originaliteitsprijs was voor de ‘unicorn’ van basisschool De Wichelroede.

Techniek en creativiteit

Drone Battle op 2 College Durendael in Oisterwijk

Vijf dagen lang waren de leerlingen van groep 7 van De Coppele, Rennevoirt en de Wichelroede in de weer in het technieklokaal op 2College Durendael. In samenwerking met Platform Promotie Techniek Midden-Brabant en Ontdekstation013 organiseerde de school een dronewedstrijd om kinderen op creatieve wijze bezig te laten zijn met techniek.

Zelf obstakels ontwerpen en bouwen

Onder deskundige begeleiding van Future Mindz en de docenten van Durendael bouwden de kinderen zelfontworpen obstakels. Zo was er onder andere een Eiffeltoren van ijzerdraad te bewonderen en tunnels in allerlei vormen en kleuren. Maar ook een heus liefdeskoppel mocht niet ontbreken.

Open Dag

De obstakels zijn ook te bewonderen tijdens de Open Dag op Durendael op zaterdag 2 februari van 11.00 tot 14.00 uur. Adres: Van Kemenadelaan 5, Oisterwijk. U bent van harte welkom.