banner

Oisterwijker loopt halve marathon tegen spierziekte


Ruud Marcelissen uit Oisterwijk, 46 jaar, gehuwd en 3 kinderen, gaat de halve marathon lopen voor het Prinses Beatrix Spierfonds, en dan met name voor onderzoek dat MD de wereld uit moet helpen.

Ruud Marcelissen heeft er zin in!

‘In september 2016 is bij mijn vrouw de progressieve spierziekte MD 1 vastgesteld. Omdat dit een erfelijke ziekte betreft werden de kinderen in oktober 2016 gezien door de neuroloog, die bij twee van hen een DNA onderzoek instelt, helaas kregen we op 26 januari 2017 het bericht dat ze beide de ziekte hebben. Je komt in een wereld waarin alles onzeker word, je moet als personen en als gezin helemaal opnieuw de weg vinden in zorg en structuur. Inmiddels 2 jaar verder lijkt dit gelukt, al blijft het elke keer weer een uitdaging.’

Ruud is zelf niet ziek en heeft inmiddels zijn vaste baan opgezegd om de zorg in huis op zich te nemen. ‘Dit geeft de nodige rust en regelmaat, ook voor onze oudste zoon van 19, die niet ziek is. Ik heb door deze beslissing ook aan mezelf kunnen werken en ben vanaf mei 2018 tot nu 36 kilo afgevallen en heb het sporten, met name hardlopen omarmt. Dit moet resulteren in het lopen van de halve marathonĀ op 19 meiĀ in Tilburg.’

Ruud zoekt hiervoor sponsoren, en doneert de opbrengst aan het Prinses Beatrix Spierfonds. Wil je Ruud helpen? Mail dan naar Ruud ruud.marcelissen@home.nl of bezoek zijn Facebookpagina.

 

DTZ logo low