koopzondag

Nieuwe leesclub in Oisterwijk


Van 28 januari tot en met 3 februari vindt de eerste landelijke Week van de Leesclub plaats. Doel van deze week is om mensen die graag lezen enthousiast te maken om mee te doen aan een leesclub.

In Oisterwijk start in die week een nieuwe leesclub die romans gaat lezen en bespreken. Het initiatief komt van Senia, de landelijke organisatie van leesclubs. De informatieve oprichtingsbijeenkomst in Oisterwijk is op maandagmorgen 28 januari 10.30 uur in de bibliotheek.

Samen boeken bespreken bij de leesclub

Boeken bieden stof tot nadenken en het is verrijkend om je bevindingen in een groep te kunnen delen en bespreken. Duizenden Nederlanders die deelnemen aan een leesclub hebben dat al mogen ondervinden. Je leest meer in een leesclub, vaak ook uit een breder repertoire, en de bespreking van de boeken is leerzaam en verfrissend. Zeker als het om boeken over geschiedenis gaat, is het heel interessant om er na het lezen met anderen over te praten.

Het idee van een Senia-leesclub is dat je in groepen van 6-8 mensen elke 5 à 6 weken bij elkaar komt, om een boek te bespreken aan de hand van discussievragen, opgesteld door deskundigen.

Een reactie op de website van Senia: “Ik verheug me altijd erg op de bijeenkomsten van onze leesclub. Vonden de anderen het boek net zo indrukwekkend als ik, of net zo wijdlopig en traag als ik. Verrassend hoe verschillend mensen een boek beoordelen. Altijd leuke discussies, nieuwe inzichten. Vaak denk ik: dit boek toch nog maar een keer lezen. Fijne ondersteuning door de leeswijzers van Senia”. Zie voor meer reacties www.senia.nl

Start eind januari
Op maandagmorgen 28 januari is er een bijeenkomst in de bibliotheek waarin vrijwilligers van Senia informatie geven over de werkwijze en de literatuurlijst. De bijeenkomst is geheel vrijblijvend, na de informatieronde en nadere kennismaking met andere belangstellenden, kunt u ervoor kiezen om mee te doen.
Aanvang van de bijeenkomst is 10.30 uur, in Bibliotheek Oisterwijk, Spoorlaan 82E. Mocht u verhinderd zijn maar wel belangstelling hebben, kunt u dit melden bij info@senia.nl, dan wordt u op de hoogte gehouden. Kijk voor meer informatie ook op www.weekvandeleesclub.nl