banner

Jeugd-journalisten van Oisterwijk


Afgelopen zondag hebben de kinderen van Petje Af kennis gemaakt met de journalistiek; komende week mogen ze enkele bekende Oisterwijkers interviewen, en hun verhaal vertellen in de lokale media.

Petje Af helpt kinderen van groep 7 en 8 om hun talenten te ontdekken. Het programma bestaat uit 28 praktijkgerichte zondagen, waarbij zeven verschillende beroepen aan bod komen. Elk beroep staat vier zondagen in de schijnwerpers. Professionals vertellen over hun beroep en de kinderen van Petje af gaan langs bij bedrijven.

Media

De zeven deelnemende kinderen hebben deze eerste zondag van een nieuwe serie van vier gesproken met schrijfster Fridy Duterloo en Joris van der Pijll van de Nieuwsklok over het thema ‘Media’. Wat het is, hoe je nieuws kan ophalen, welke vragen je kan stellen en zo meer. Een les die werd voorbereid, maar met enige spanning werd onderbroken door een inbraakalarm. Dat bleek voor de kinderen meteen een mooie aanleiding om op onderzoek uit te gaan; het was misschien wel nieuws! ‘Prachtige producties, variërend van geschreven verhalen, een strip en een dynamische vlog,’ aldus Fridy na het bewonderen van het eerste resultaat.

Bekende Oisterwijkers

Een verhaal vertellen kan ook in een strip…

Komende zondag volgen er interviews met bekende Oisterwijkers. Het is die dag de bedoeling dat de jeugdige journalisten deze beroemdheden bevragen, hun verhalen uitwerken in tekst, foto en misschien ook wel video. U leest en ziet het resultaat daarvan volgende week op Oisterwijknieuws.nl en in de Nieuwsklok.

Meedoen?

Ben je tussen de 10 en 14 jaar en heb je zin om een volgende keer mee te doen? Bel dan naar 088-3110011, mail naar oisterwijk@petjeaf.nl of lees meer op www.petjeaf.nl/oisterwijk.