banner

Intents Festival Oisterwijk pakt woekerprijzen aan


In de ticketverkoop is het meer standaard dan uitzondering: handelaren die kaarten kopen, en als een evenement is uitverkocht deze voor veel geld doorverkopen.

Zet jezelf op de wachtlijst voor het Intents Festival in Oisterwijk (Bron: Facebook Intents Festival)

Bij het Intents Festival is dergelijke handel verboden, en de organisatie pakt het dan ook aan. Op haar Facebookpagina laat de organisatie weten dat door deze handel de bezoekers – vaak onbewust – veel meer voor een ticket betalen dan de oorspronkelijke ticketprijs. ‘Om ervoor te zorgen dat bezoekers niet de dupe worden van doorverkoop zijn wij altijd actief opzoek naar verkopers die tickets te duur doorverkopen. Ook de laatste dagen hebben wij al tientallen tickets geblokkeerd.’

Geblokkeerd

Deze tickets worden door de organisatie geblokkeerd; iemand die met zo’n kaart binnen wil komen loopt dus het risico dat zijn kaart ongeldig is. Het is blijkbaar de enige manier om deze handel te voorkomen, en te zorgen dat de kaartverkoop eerlijk verloopt; dat de echte liefhebbers kansen krijgen. De vrijkomende plekken worden later opnieuw aangeboden, en daardoor krijgen de liefhebbers weer kans om een goedgekeurd ticket te kopen, voor de normale prijs, van dit reeds uitverkochte Intents Festival 2019.