banner

GUO Oisterwijk zoekt jong talent


GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk nodigt jong muziektalent uit Oisterwijk en omgeving uit om podiumervaring op te doen.

Wouter Vandenabeele

De organisatie stelt geen strikte eisen aan leeftijd, woonplaats en muziekgenre: “Niet alle concerten lenen zich voor een support act”, aldus woordvoerder Jos Creusen van GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk. “Maar waar mogelijk bieden we ons podium graag aan jong muziektalent uit Oisterwijk en omgeving.  Hun muziekgenres hoeven niet overeen te komen met die van de hoofdact. Zolang ze maar een zit-/luisterpubliek kunnen boeien met welk repertoire dan ook.  Juist andere genres kunnen een verfrissende uitwerking hebben.”

De GUO-technici stellen zichzelf en hun geluidset beschikbaar om de supportact desgewenst uit te versterken. In dat geval is er op zondagochtend een soundcheck. Het jonge muziektalent speelt als supportact zo’n twintig minuten vóór de hoofdact. Deelnemers ontvangen geen gage, spelen voor de podiumervaring en krijgen gratis toegang tot het concert van de hoofdact. Ze worden meegenomen in de publiciteit die GUO verspreidt via haar website, sociale media, seizoenskrant en persberichten.

Belangstellende muzikanten kunnen zich tot 1 maart 2019 aanmelden bij groetenuitoisterwijk@home.nl. Gelieve een groepsbiografie (inclusief leeftijden en woonplaatsen van muzikanten), een digitale persfoto (minimaal 1 MB), een technische rider met stageplan en een link naar een beeld- en geluidopname mee te sturen. In GUO-locatie Boschoord is geen piano of vleugel aanwezig. GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk laat vóór 1 april 2019 aan alle inzenders weten of ze in aanmerking komen.

Delen: