glasvezel

Geweerschutters bij gilde Heukelom


Het jaar 2019 is ook voor het Gilde St. Joris en St. Sebastiaan weer begonnen.

Op zondag 6 januari hielden zij de traditionele jaarvergadering in het gildehuis “’t Schuttersheike” te Heukelom. Hierbij keken ze terug naar 2018 met het jaarverslag en vooruit naar 2019 met de activiteitenkalender. Uiteraard was er ook gelegenheid om elkaar een goed nieuwjaar te wensen.

Jan van Spaandonk, Jef van Rijzingen, Janneke Strijbosch-Kools, Koning Anthony Wehmeijer

Op zaterdag 19 januari hielden zij de jaarlijkse Teerdag. Om half 11 verzamelen bij de Oude Toren om daarna onder tromgeroffel op te trekken naar de St. Caeciliakerk om daar samen een Gildemis te vieren. Aansluitend was er voor alle Gildeleden en genodigden een koffietafel. Een drietal gildeleden werd gehuldigd: Janneke Strijbosch-Kools vanwege haar 25-jarig lidmaatschap en Jef van Rijzingen en Jan van Spaandonk vanwege hun 40-jarig lidmaatschap. Daarna werden de jaarprijzen over 2018 uitgereikt. Wilfried Michels werd algemeen kampioen over 2018, Noud van Vught werd kampioen opgelegd en Wilfried Michels werd kampioen vrije hand. Hierna had de activiteitencommissie een levend ganzenbordspel in petto, waarmee de middag gezellig werd doorgebracht.

Op zondag 27 januari werd het nieuwe jaar gestart voor de geweerschutters met de wedstrijd om de “Van Spaandonk”-bekers. De eerste prijs bij het onderdeel ‘opgelegd’ ging naar Iwan Michels en de eerste prijs ‘vrije hand’ ging naar Jeroen Bierens.

Nieuwsgierig geworden? Kijk eens op www.sintjorisensintsebastiaan.nl