glasvezel

Een taart van Abel voor de ouders en zus van overleden Luna


Op 24 december 2017 overleed de 9-jarige Oisterwijkse Luna van Riel aan een zeer zeldzame vorm van kanker. Haar beste vriendinnetje Ninthe van Hazendonk uit Moergestel mist haar nog iedere dag.

Luna en Ninthe op de trouwdag bij Make-A-Wish

Ninthe en Luna waren echte, zoals ze dat noemen, BFF’s. De meisjes deden alles samen, ze zaten bij elkaar in de klas op De Coppele, zaten samen in het hockeyteam bij Hoco, gingen samen op wintersport en ook na school waren ze meestal bij elkaar. Ze hadden nog zoveel toekomstplannen samen, maar Luna werd ziek en het bleek al snel dat het heel ernstig was.

Ninthe zocht haar vriendinnetje zo vaak mogelijk op, in Nijmegen, waar ze in april 2017 kwam te liggen. Later toen Luna naar huis mocht bleven de meisjes zo vaak als de ziekte van Luna het toeliet elkaar zien. Op 23 juni trouwde Luna, zoals ze wenste bij de stichting ’Make a Wish’, met haar ouders en zus. Ninthe mocht haar getuige zijn.

Luna is ontzettend sterk geweest en is de oneerlijk strijd met haar ziekte dapper aangegaan. Ninthe heeft haar daar, als een echte goede vriendin, zoveel mogelijk in bijgestaan.

Abel, die van de taarten, samen met Ninthe, binnenkort op TV!

Taart van Abel

Toen Ninthe een aflevering van ‘Taarten van Abel’ op TV zag wist ze het meteen: zij wou ook een taart maken, voor de ouders en de zus van Luna. In haar lange brief naar de redactie van het TV-programma schreef Ninthe dat ze zo ontzettend trots op de ouders en zus was, omdat ze zo sterk en lief waren geweest voor Luna. Ninthe werd uit vele inzendingen gekozen. Samen met Abel heeft ze een prachtige Luna-taart gemaakt die ze mocht aanbieden aan Jurgen, Karin en Senna van Riel.

Zondag 10 maart is deze aflevering te zien op NPO3 om 10.20 uur.

 

DTZ logo low