banner

Dorus van Bladel nieuwe Prins Zotte Mulders Oisterwijk


Dorus van Bladel is de ‘nieuwe’ Prins voor De Zotte Mulders in Oisterwijks Döllekesgat. Echt ‘nieuw’ is hij niet, hij was eerder al Prins bij deze carnavalsvereniging.

Grootvorst Henk en Prins Dorus van De Zotte Mulders (Foto: Annita Schepens).

Zoals te doen gebruikelijk bij De Zotte Mulders, wisselen de prinsen elkaar daar af en toe af. Soms komt er een nieuwe, soms blijft er eentje enkele jaren, en soms gaat een succesvolle hoogheid ‘in de herhaling’. Dorus werd samen met zijn adjudanten Goris Jansen en Ad van Gestel gepresenteerd tijdens een goed bezocht Prinsenbal; afscheid werd genomen van Prins Teun. Uiteraard blijft Grootvorst Henk als vaste rots in de carnavaleske branding het gezelschap bijstaan in hun jubileumjaar van reeds vijf decennia!

Helmi, John en Prins Nillis (Foto: Annita Schepens)

Stadsprins Nillis en zijn Krieltjes waren uiteraard ook aanwezig, en gingen na dit feestgedruis ook nog even langs bij John en Helmi van Café Koosje. John en Helmi hebben aangegeven afscheid te gaan nemen van het café leven, en de Prins en gevolg gingen hen even bedanken voor de jarenlange thuisbasis en goede zorgen om te benadrukken hoe geweldig hij en De Krieltjes altijd zijn behandeld met de vele activiteiten tijdens en rondom carnaval.

Annita Schepens heeft van dit alles een mooie fotoserie gemaakt, zowel bij De Zotte Mulders als bij John en Helmi.

De Zotte Mulders zijn opgericht op 8 april 1969, daarom wordt er op zaterdagavond 20 april een gouden feestavond gegeven in ’t Molentje, voor heel Döllekesgat! Alle leden hebben alvast een nieuwe herkenbare Zotte Mulders sjaal gekregen.