ondernemers

Dieven aangehouden door cameratoezicht Oisterwijk


In 2018 is in de centra van Oisterwijk en Moergestel cameratoezicht ingevoerd om de veiligheid van inwoners en bezoekers van de gemeente te verhogen. De eerste ervaring is positief. Dankzij het cameratoezicht konden diverse overtreders op heterdaad betrapt worden en kon handhaving of de politie ingrijpen.

Cameratoezicht in Oisterwijk

In 2018 is cameratoezicht gerealiseerd bij het station en in het centrum (De Lind, Dorpsstraat, Stationstraat en Burg. Verwielstraat). Voor de jaarwisseling zijn ook in het Lindepark ook camera’s opgehangen. Inmiddels hangen er 13 camera’s in Oisterwijk. Sinds de 2e week van oktober worden de camerabeelden live bekeken in de cameratoezichtsruimte in Tilburg. Hierin werken we dus samen met de gemeente Tilburg.

Er zijn al diverse successen te melden rondom het live bekijken van camerabeelden:
Tasjesdieven opgepakt,
Winkelier maakt melding van winkeldiefstal en dief wordt vervolgens met behulp van cameratoezicht aangehouden,
Twee fietsendieven op heterdaad aangehouden bij station, met afname fietsendiefstal van 8 naar 2 per maand,
Aantal fietsendiefstallen in Oisterwijk in 2018:
Onlangs zag cameratoezichtruimte dat er vuurwerk werd afgestoken door een paar jongens in het Lindepark. Politie werd ingeschakeld door cameratoezicht en een paar minuten later zijn de jongeren staande gehouden door politie en zijn de ouders geïnformeerd.

Positieve effect op veiligheid
Burgemeester Hans Janssen is naar aanleiding van de eerste ervaringen positief gestemd: “Ik constateerde eerder al een groot draagvlak onder inwoners voor cameratoezicht. De resultaten tot nu toe tonen aan dat het toezicht inderdaad bijdraagt aan de veiligheid.”