banner

Beeldbank Oisterwijk: Schaatsen bij de Lourdesgrot


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Schaatsen bij de Lourdesgrot

Zouden ze nog uit het vet kunnen dit jaar; de schaatsen? In onze herinnering togen we in het verleden de héle winter richting de vennen om baantjes te trekken. Of dat werkelijk zo was? Mooie gespreksstof voor verjaardagsfeestjes. Feit is dat andere Oisterwijkse plekken veel eerder de mogelijkheid boden de ijzers onder te binden. De voorste stroom trad vroeger vaak uit haar oevers, bij vorst bevroren de ondergelopen weilanden veel sneller dan de vennen. Zo ook achter de Catharinenberg. Geniet mee van het meer dan vijftig jaar oude filmpje van Peter Deen waar de schaatspret van weleer vanaf spat! In de achtergrond spelen de Petruskerk en Agnesschool ’n mooie figuratierol.