banner

Beeldbank Oisterwijk: Ommetje Agnesschool


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Ommetje Agnesschool
Glijden uw gedachten weleens af richting uw oude basisschool? Waren er nou twee of drie verdiepingen? Was die speelplaats nu écht zo groot als in mijn herinnering? Hing er nou ’n bel vást aan het gebouw of was het ’n losse schoolbel waarmee men de leerlingen liet weten dat de lessen begonnen? Soms is het maar goed dat iemand de tegenwoordigheid van geest had om de camera te pakken en beelden te schieten van ’n verlaten gebouw voordat het onder de slopershamer verdwijnt en alleen in herinneringen voortleeft. ’n Filmpje van bijna 30 jaar terug brengt u weer even terug naar toen.