banner

Weer bedreiging met mes op AZC Oisterwijk


De politie hield maandagavond 17 december een 15-jarige jongen aan, nadat hij tijdens een ruzie in het asielzoekerscentrum op de Kievitsblekweg een mes pakte en ermee dreigde. Niemand raakte gewond.

Inwoners zagen 4 tot 5 politiewagens met spoed naar het AZC in Oisterwijk rijden. De politie kreeg rond 23.10 uur een melding van een vechtpartij op de eerdergenoemde locatie. Toen de agenten in het opvangcentrum waren, bleek er ruzie geweest te zijn tussen twee minderjarigen. Tijdens deze ruzie pakte een van hen een mes van het aanrecht en dreigde hiermee richting de ander. Ook vernielde hij een aantal spullen die in de ruimte stonden. Het slachtoffer deed aangifte. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Het was het tweede incident deze maandag. In de ochtend werd ook een 15-jarige aangehouden na bedreiging met een mes. Diverse inwoners vinden het storend en maken zich ook zorgen over gevaarlijke situaties die kunnen ontstaan als er vaak veel politie met spoed door de straat komt. In het algemeen gaat de politie naar het AZC altijd met meerdere eenheden, omdat niet vooraf bekend is of het om een individu of groep gaat die bij de escalatie betrokken is. Verschillende inwoners vinden dat de beveiliging op het AZC tekort schiet.

 

Delen: