banner

Vierde winst op rij voor Nemelaer Haaren


20181216 Woezik-Nemelaer 2-3

Ondanks sneeuw op vele velden werd het 2e kunstgrasveld bij Woezik in Wijchen bespeelbaar verklaard. Op het zware veld zijn beide teams in het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. De 1e mogelijkheid is voor de gastheer. Kamile de Jong redt op de inzet van Diebels die vanaf 17 mtr kan inschieten na een lange dribbel. Niet veel later wordt een hoge bal richting het strafschopgebied door Nemelaer zelf tot kans gepromoveerd. De boomlange spits Heesakkers kan de bal eenvoudig over de uitkomende Kamile koppen. 1-0 (7).

Joeri Vugts krijgt meteen na het doelpunt een dot van een kans maar stuit op de uitblinkende doelman Skverer. Ook Gijs van Baast kan uit een grote kans het net niet vinden. Een niet goed verwerkte bal vanuit de defensie, wordt door vd Velden meteen achter de defensie geplaatst. Vreeman participeert hierop vakkundig en tikt bij de 2e paal binnen. 2-0 (25).

Doelman Skverer houdt zijn team op de been door wederom een 1-op-1 situatie te verijdelen. Giel vd Ven is kort voor de thee nog dichtbij een treffer maar Nemelaer dwingt het geluk nog onvoldoende af ondanks een aantal grote kansen. In de tweede helft is Nemelaer heer en meester en declasseert het de thuisploeg. Een schot van Gijs verdwijnt nog naast het doel maar iets later stormt Jorg Schapendonk, na een onderschepping, richting het doel en levert een perfecte assist af op Joeri. Joeri speelt zich vrij en knalt hard onder de doelman door. 2-1 (53).

Jorg staat ook aan de basis van het volgende doelpunt. Hij lanceert Gijs wiens perfecte voorzet door Giel van dichtbij wordt binnen getikt. 2-2 (57).

Nemelaer lijkt ontketend! Giel speelt een geweldige pot en door zijn energieke optreden komt de bal uiteindelijk voor de voeten van Joeri die beheerst binnen knalt vanaf 17 mtr. 2-3 (65).

Nemelaer verzuimt om verder afstand te nemen van de thuisploeg die maar sporadisch enige dreiging weet te ontwikkelen. Uiteindelijk trekt Nemelaer de verdiende overwinning over de streep en wint de 4e pot op rij.

Op 20 januari 2019 staat de thuiswedstrijd tegen Alverna uit Wijchen op het programma.