banner

Tour for Life van Italië naar Oisterwijk


Ruud van der Sande is binnenkort een ‘Oisterwijker’:  ‘Wij wonen in Haaren, maar omdat dit natuurlijk bij Oisterwijk gevoegd gaat worden horen we er toch al een klein beetje bij,’ aldus dochter Carolien, die het immens mooie project van haar vader graag onder de aandacht brengt.

Kanker

Ruud van de Sande

Ruud is 50 jaar oud en gaat in augustus 2019 mee doen aan de Tour for Life. Een fietstocht van Italië naar Nederland. Deze bestaat uit verschillende etappes vanuit het mooie Italië, in 8 dagen naar hier, Oisterwijk. Om de tour volledig te kunnen fietsen is Ruud bezig met trainingen en zit hij bijna elke zondag op de fiets. Met deze tour wil Ruud het Daniel den Hoed Fonds steunen in hun strijd tegen kanker.

Het sponsorgeld wat de deelnemers ophalen gaat naar het Daniel den Hoed Fonds. Jaarlijks krijgen 100.000 mensen de diagnose kanker. En nog steeds sterven ieder jaar 43.000 mensen aan deze vreselijke ziekte. Het Daniel den Hoed Fonds gaat de strijd tegen kanker aan, door de financiering van succesvol kankeronderzoek, uitgevoerd door het Erasmus MC Kanker Instituut. Het onderzoek is gericht op ‘personalized medicine’, een hoopgevende methodiek waarbij de nadruk ligt op een persoonsgerichte, effectieve behandeling.

Hulp
Om het avontuur in Italië te kunnen starten heeft Ruud hulp nodig. Het startbewijs bedraagt € 2.500,-. Carolien roept namens haar vader op om hem te helpen dit bedrag bij elkaar te krijgen.

 

Delen: