banner

Struikelstenen Oisterwijk komen in maart 2019


12 maart 2019 zal de legging van de eerste struikelsteen plaatsvinden in Oisterwijk. De eerste 11 Struikelstenen worden geleverd

Gunther Denmig toont enkele struikelstenen (Foto: Oisterwijk in Beeld).

Op 12 maart 2019 om 15.00 uur zal de eerste steen gelegd worden door Gunther Demnig, Duitse kunstenaar en de initiator van dit project dat in geheel Europa wordt uitgerold. De werkgroep Struikelstenen Oisterwijk is blij met dit goede nieuws en werkt aan een programma voor die dag!

Het idee is in de ochtend om familieleden van de desbetreffende omgekomen Joodse mensen te ontvangen op het Oisterwijkse Raadhuis. Daar zullen ze welkom geheten worden door de voorzitter. Na informatie gedeeld te hebben over Oisterwijk, het project en na een rondrit met de Parel Express zijn belangstellenden en genodigden van harte welkom op het Raadhuis, waar burgemeester Hans Janssen iedereen kort toespreekt. Daarna zal Gunter Demnig in de Georg Perklaan de eerste steen leggen.

Later volgt er vast nog een uitgebreider bericht met programma.

Hieronder een eerdere film over dit project: