banner

Oisterwijkse hobbyisten: Koen en Huub Somers


In een serie over Oisterwijkse hobbyisten, vandaag Koen en Huub Somers

 Een gedeelde hobby van vader en zoon

Huub en Koen Somers (Foto: Bèr Beerendonk)

Hallo, ik ben Koen Somers, woon in Oisterwijk en ben 11 jaar. Muziek maken vind ik leuk. Toen ik 7 jaar was, heb ik eerst een jaar drums gespeeld. Daarna leek het mij nog leuker om saxofoon te gaan spelen (dat vonden de buren ook J) en dat speel ik nu nog steeds. Ik ben toen ook lid geworden van Asterius en speel nu ongeveer 2 jaar in het instapensemble en sinds ruim1 jaar ook in het opleidingsorkest. Het instapensemble is voor iedereen die ongeveer een jaar speelt en in het opleidingsorkest mag je gaan spelen als je weer een stukje beter bent geworden. Het is superleuk om in allebei de groepen te spelen en we treden ook regelmatig op.

En ik ben Huub, vader van Koen.  Toen ik zo oud was als Koen, maakte ik ook muziek. Ik speelde klarinet bij harmonie Prinses Juliana in Moergestel. Toen ik 15 was, ben ik ermee gestopt. Maar sinds dat Koen meespeelt in het instapensemble en ik daardoor wekelijks bij het ophalen een  klein stukje van hun repetitie hoorde, begon het bij mij weer te kriebelen. Vrij snel daarna ben ik ook lid geworden van Asterius, speel weer klarinet en ondertussen ongeveer een jaar ook in het  opleidingsorkest. Ik vind het superleuk om samen met Koen muziek te maken.

Huub en Koen Somers (Foto: Bèr Beerendonk)

Muziek maken is voor iedereen. En bij Asterius zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om dat eens te komen proberen. Aarzel niet en kijk op www.asterius.nl voor meer informatie.

Fotograaf

Na de succesvolle serie Markante Figuren in Oisterwijk, is Bèr Beerendonk begonnen om hobbyisten te fotograferen. Twee van deze foto’s worden, samen met een persoonlijk verhaal van de hobbyist, gepubliceerd in weekblad De Nieuwsklok en op de website van Oisterwijk Nieuws. Heeft u een leuke of aparte hobby? Meld u dan aan, stuur een mail naar berbeerendonk@kpnmail.nl

DTZ logo low