banner

KVL monument Oisterwijk in de steigers


Het KVL monument, in de oorlogsjaren door het personeel geschonken aan de fabriek, gaat begin januari in de steigers. 

Op woensdag 9 januari wordt er een tijdelijke beschermingsconstructie geplaatst, in afwachting van de definitieve plannen voor de toekomst van de gedenknaald. Deze afscherming zal gevormd worden uit steigermateriaal, en moet het monument gaan beschermen tegen weersinvloeden.

Het monument in gloed van zon, verdient beter vinden vele liefhebbers van het historische KVL

Het KVL Monument staat er al jaren troosteloos bij, en het verval is onderhevig aan weersinvloeden, trillingen van bouw werkzaamheden en er waren risico’s op aanstoten door graafmachines. Na het per ongeluk overschilderen van een als historisch erfgoed aangemerkte muurschildering, en de sloop en afvoer van een authentieke stoomketel, hebben diverse historici in Oisterwijk zich zorgen gemaakt om onder andere dit monument, regelmatig aan de bel getrokken, werd verheugd gereageerd toen in 2016 het bericht kwam dat er een afscherming zou komen, werden ook veel vragen gesteld toen die afscherming niet kwam.

Nu is het eindelijk zover: Firma Boei laat weten aan de slag te gaan. In eerste instantie met een tijdelijke voorziening; voor de definitieve voorziening moeten nog geldelijke middelen worden gevonden.

Bekijk ook deze film, september 2017: