banner

Kerstactie Durendael Oisterwijk van start!


Op donderdag 20 en vrijdag 21 december 2018 vindt de jaarlijkse Kerstactie van 2College Durendael plaats. Leerlingen gaan in december met een sponsorkaart langs de deuren in Oisterwijk en omgeving om geld op te halen voor het goede doel. Ook bedrijven kunnen sponsoren door het beschikbaar stellen van producten en diensten voor de loterij.

De goede doelen

Vrijwilligers van de wensambulance helpen wensen te realiseren (Foto Karin Verbakel).

De Kerstactie is een jarenlange traditie op Durendael waarvoor zowel leerlingen als leraren zich met veel enthousiasme inzetten. Elk jaar kiezen de leerlingen twee goede doelen uit. Dit jaar hebben zij gestemd voor Stichting WensAmbulance Brabant, een vrijwilligersorganisatie die wensritten regelt voor terminaal zieke patiënten en Stichting Niños de Guatemala, die zich richt op onderwijs en een betere toekomst voor de kinderen in Guatemala.

Deur-tot-deur actie
De hele maand december gaan de leerlingen langs de deuren in Oisterwijk en omgeving. U kunt hen sponsoren voor hun deelname aan allerlei (sportieve) activiteiten, zoals schaatsen, zwemmen of fietsen en nog veel meer. Ook op school worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo is er de welbekende computermarathon in de aula. Maar ook een nacht lang film kijken of voetballen en een spooktocht door Oisterwijk staan op het programma. Ook kunt u bijdragen aan onze Kerstactie door een heerlijk kerstontbijt uit eigen keuken te bestellen bij onze leerlingen of via een ‘heitje’ voor een karweitje.

Doet u mee?
De leerlingen die bij u aanbellen, zijn altijd in het bezit van een 2College leerlingenpas, zodat zij zich kunnen identificeren. Op de sponsorkaart kunt u uw bijdrage noteren. De sponsorkaart is voorzien van een 2College logo en een handtekening van de school. Hebt u een eigen bedrijf? Dan kunt u onze Kerstactie steunen met producten en diensten voor de loterij. Op vrijdagochtend 21 december gaat het docententeam op pad om alles op te halen. De medewerkers en leerlingen van Durendael danken u bij voorbaat voor uw gulle gift.

De goede doelen van de Kerstactie in beeld
Waar gaat uw geld naar toe?

Elk jaar kiezen de leerlingen zelf twee goede doelen uit waarvoor zij geld willen inzamelen. De Kerstactie van Durendael wordt georganiseerd door leerlingen en docenten van de Buiten Les Activiteiten Commissie (BLACK) en is intussen een begrip in Oisterwijk en omgeving. In de voorafgaande weken gaan de leerlingen met hun sponsorkaart langs de deuren. Maar waar gaat het geld nu eigenlijk naar toe?

WensAmbulance
Barry en Willem zijn vrijwilliger bij Stichting WensAmbulance Brabant en rijden wensritten voor (terminaal) zieke patiënten. Zij willen graag nog een keer naar een plek waar ze dierbare herinneringen aan hebben, maar zijn niet meer in staat zelf te lopen. Willem en Barry van de WensAmbulance staan dan paraat om deze wens te verwezenlijken. Zij voeren meer dan 500 ritten per jaar uit, zowel in binnen- als buitenland.

‘De stichting draait volledig op vrijwilligers, dus hier blijft niks aan de strijkstok hangen’, verzekert Barry ons. ‘We bieden hulp van mens tot mens. Het geld dat de leerlingen ophalen komt volledig ten goede aan het patiëntenvervoer. Een wensrit in Nederland kost al 250 euro per keer. En ook de ambulances zelf zijn duur in aanschaf. Bovendien maken we gebruik van elektrische brancards om het de mensen zo comfortabel mogelijk te maken. Die zijn ook niet goedkoop. Met het geld van de Kerstactie van Durendael kunnen wij hopelijk een heleboel wensen in vervulling laten gaan.’

Onderwijs is de eerste stap naar een betere toekomst

Niños de Guatemala
Tommie werkt voor Stichting Niños de Guatemala en zet zich in om kinderen in Guatemala naar school te laten gaan. Onlangs bracht hij zelf nog een bezoek aan het land. Tommie: ‘Het geld is hard nodig. Voor 50 euro kunnen wij een kind in Guatemala een maand lang naar school laten gaan.’ Met dat geld financiert de organisatie het gebouw, de docenten, de leermaterialen en allerlei sociale – en gezondheidszorg. Ook krijgen de kinderen op school een lunch, want op een lege maag kun je niet leren.

Tommie: ‘We hebben nu drie scholen en zo’n 50 docenten voor de klas. Met dit initiatief proberen we de cirkel van armoede te doorbreken. Elk kind dat naar school gaat en leert lezen en schrijven is een stap voorwaarts voor het hele dorp. Het betekent dat er voor dat kind andere mogelijkheden zijn dan taco’s verkopen langs de weg of op het land werken. Onderwijs is een eerste stap op weg naar een betere toekomst.In twaalf jaar tijd hebben we al zo’n 500 kinderen naar school kunnen sturen. Hopelijk worden dat er met de opbrengst van de Kerstactie nog veel meer.’