banner

Jeugdraad in Oisterwijk


Burgemeester Janssen mocht woensdag 12 december een wel heel bijzondere raadsvergadering voorzitten. De raad bestond namelijk uit leerlingen van groep 8 van basisschool De Vonder.

De vergadering van de ‘jeugdraad’ (Foto: Gemeente Oisterwijk)

De vergadering was een afsluiting van het project ‘Cultuur’. Tijdens dit project doken de leerlingen in de wereld van de politiek. Ze begonnen hun eigen politieke partijen inclusief een griffier, lijsttrekkers, gedachtegoed, campagnes en verkiezingen. Bij het gedachtegoed van de partijen stonden actuele thema’s centraal als de Zwarte Pietendiscussie en vluchtelingenbeleid. Maar ook schoolse zaken als meer gymles, een grotere fietsenstalling of meer les op Chromebooks kwamen aan bod. Om te weten hoe het er nou echt aan toe gaat in een gemeenteraad, hebben de leerlingen zelf via wethouder Dion Dankers een excursie naar de raadzaal geregeld. Met de burgemeester als voorzitter hebben de leerlingen met hun eigen opgerichte partijen vergaderd.