banner

Hij was niet alleen, met Kerst


Hij kwam alleen, die tweede kerstdag. Met zijn ruim 85 jaar droeg hij een groot verdriet met zich mee. Eigenlijk trok hij het niet meer. Het getuigt van een sterk karakter dat hij besloot toch naar de kerstviering in het Inlooppunt te komen.

Samenkomst met Kerst, bij De Inloop

Meneer van Driel (i.v.m. privacy een fictieve naam) had het bij binnenkomst meteen al moeilijk en liet zijn tranen de vrije loop. Hij kon niet anders want zijn verdriet was allemaal nog te vers. De huiskamer was al goed gevuld met bekende en onbekende gezichten en er hing een gezellige kerstsfeer van samenzijn. Maar meneer van Driel zat apart. Dan eens quasi in een boekje lezend dan weer zijn tranen wegvegend. Ja, een kopje koffie met kerststol lustte hij wel, zich verontschuldigend voor zijn tranen.

De vrijwilligsters lieten hem even begaan maar zochten hem na een tijdje toch op om hem te troosten en wat aandacht te schenken. Gewoon omdat iedereen daar wat blijer van wordt. Ook meneer van Driel die zich, nog steeds verontschuldigend, zijn verhaal vertelde. Het afgelopen half jaar bleken vier van zijn naasten te zijn overleden, waaronder een hele goede vriend en ook zijn vrouw. Hij liet een foto van haar zien en vertelde het een en ander over haar. Ruim 60 jaar getrouwd, waren ze. Ze hadden toen zelfs een brief van de koning ontvangen. “Nee, die zal hij zelf wel niet geschreven hebben”, zei hij met een kleine glimlach.

Toen het drukker werd moesten tafels worden verschoven en plots zat meneer van Driel midden tussen de andere druk pratende gasten en deed hij gezellig mee.

Rond 16.00 uur ging iedereen weer naar huis ging en was het ook voor meneer van Driel weer tijd om op te stappen. Hij gaf de vrijwilligsters een hand. Hij had een erg leuke middag gehad, zo zei hij. Met een glimlach en een knipoogje vertrok hij en beloofde zeker nog eens terug te komen.

Het bijzondere van dit voorval is, dat niet alleen meneer van Driel uiteindelijk een leuke middag had. Hij had met zijn komst het hart van de vrijwilligsters gestolen want ook zij gingen met een warm kerstgevoel weer naar huis.

Kerst betekent voor veel mensen een tijd van samenzijn. Op die momenten maar ook het hele jaar door bieden het Inlooppunt en het Gerard Horvers huis de mogelijkheid mensen te ontmoeten.

Alle vrijwilligers van beide huizen wensen meneer van Driel en alle andere mensen een heel gelukkig en gezond 2019. Laten we allemaal ons best doen om er iets moois van te maken.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken inlooppuntoisterwijk.nl of bel 013-5284080 / 06-17163091. U kunt ook mailen naar ingridoosterling@contourdetwern.nl

DTZ logo low