banner

Helaas maar drie dagen Oisterwijk WinterglO’w


De winkelstraten zijn sfeervol verlicht door de kerstverlichting, die met sierlijke krullen van gevel tot gevel is gespannen en meewiegt op het ritme van de wind.

De Oisterwijkse Kerststal in de Kiosk op De Lind.

Het is koud, maar er staan overal vuurkorven om jezelf wat op te warmen. Het sneeuwt zelfs een beetje en dat zorgt voor een bijzondere sfeer. Ik duik wat dieper in mijn kraag en geniet volop van de gezelligheid en de vele verlichte kraampjes met allerlei kerstspulletjes die keurig zijn uitgestald.

Een verkoopster spreekt me enthousiast aan en biedt me een heerlijke warme chocomelk aan. In de verte hoor ik belletjes rinkelen en zie ik een heuse arrenslee aankomen, bestuurd door de kerstman en een groepje elfjes. Een zanggroep begeleidt hen en brengt a capella kerstliedjes ten gehore. Heerlijk, ik hou van deze periode en de kerstdagen!

Iets verderop word ik geprikkeld door de heerlijke geur van flensjes, of in elk geval een zoete geur die me daaraan doet denken. Een heuse stoet foodtrucks prijst diverse warme gerechtjes aan. Overal staan gezellige tafeltjes bankjes en tafeltjes, waaraan een verliefd stelletje zichtbaar geniet van hun eten.

Plotseling word ik omringd door een horde grote en kleine Santa’s die me al rennend begroeten met HoHoHo. Ik ga maar even aan de kant en geniet van deze bijzondere menigte in rood en wit die aan me voorbij trekt. Dan trekken enkele prachtige etalages met betoverende kunst mijn aandacht. Ik loop als vanzelf naar binnen en ben verrast door al het fraais dat hier tentoongesteld wordt. Het leven is mooi!

Verderop hoor ik een groepje kinderen lachen en zie ik een ijsbaan met een gezellige bar erbij. Ik bestel een lekkere glühwein en wacht tot mijn afspraak er is. We begroeten elkaar en ik zeg: “zullen we zo even over de Lind lopen? Er is van alles te doen en te zien en als je zin hebt kunnen we zo ook nog even wat eten bij één van de sfeervolle restaurantjes.”

Gezellig! Doen we!

WinteglO’w in centrum Oisterwijk (Foto: Marijke Brocken).

Programma WinterglO’w

Dit driedaagse winterevenement voor jong en oud vindt plaats op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 december in het centrum van Oisterwijk. Van shoppen in winterse sfeer, bijzondere optredens en lekker eten en drinken bij één van restaurants en foodtrucks tot de Santa Run, Winterkunst en Winter Village, tijdens WinterglO’w wordt het centrum omgetoverd tot een sfeervol winterparadijs.

Moonlightshoppen

Op vrijdag 14 december kun je in het centrum van Oisterwijk van 17.00 tot 22.00 uur Moonlightshoppen. Struin langs de gezellige kraampjes, winkel tot in de late uurtjes en kom kijken naar de optredens van zanggroepen en straatartiesten. Ga schaatsen op de ijsbaan of bewonder diverse expositie van unieke galeries. Ontmoet de kerstman, hij woont voor een paar dagen op De Lind.

Winkelen

Ook op zaterdag 15 en zondag 16 december kun je in het centrum winkelen in winterse sfeer. Op zaterdag zijn er van 12.00 tot 18.00 uur opnieuw vele kraampjes met lekkere, mooie en bijzondere artikelen en kun je weer genieten van muziek- en theateroptredens, Winterkunst en de ijsbaan.

Santarun

Op zondag zijn de winkels open van 12.00 tot 17.00 en kleuren vele kleine en grote Santa’s het centrum rood-wit tijdens de Santa Run. Na afloop is een gezellige after party.