banner

Bijzondere Wereldlichtjesdag in Oisterwijk


‘We hebben een hele bijzondere avond gehad in Oisterwijk,’ aldus Gertie van der Linden, een van de organisatoren van de Wereldlichtjesdag in Oisterwijk.

Kinderen herdenken broertjes en zusjes (Foto: Hubertine Schoep)

Samen in een kring rondom de namen van vernoemde kinderen (Foto: Hubertine Schoep)

Er waren 62 mensen bij de warme en ongedwongen bijeenkomst. Er werden voor 38 kindjes lichtjes aangestoken en hun namen zijn genoemd. ‘Er hing een liefdevolle sfeer, het was ontroerend om samen met andere ouders en familie het gemis maar ook de dankbaarheid te delen. De broertjes en zusjes hebben sterretjes aangestoken en luchtbellen de lucht in geblazen. Naderhand hebben we binnen nog nagepraat bij de kachel en ervaringen gedeeld, zijn er trots foto’s getoond van de zo gemiste kinderen en kregen we hartverwarmende reacties van de mensen die er bij waren.’

DTZ logo low

Delen: