banner

Weer fietser aangereden op rotonde Oisterwijk


Op de rotonde aan de Moergestelseweg in Oisterwijk is vanmorgen iets na 11.00 uur een fietsster aangereden door aan auto.

Fietser aangereden op rotonde Moergestelseweg Oisterwijk (Foto: Toby de Kort).

Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Het slachtoffer is met haar hoofd tegen de voorruit van de auto gebotst, getuige de barst in het raam. Het slachtoffer is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets en auto liepen flinke schade op.

De rotonden staan bekend als gevaarlijk. Ze zijn enkele jaren geleden aangelegd als vervangingen van kruispunt met stoplicht. Regelmatig zien automobilisten de fietsers over het hoofd. Zo is deze plek ook al eens op TV geweest bij het SBS 6 programma ‘Gevaarlijkste wegen van Nederland’.

Maatregelen

Na jaren van klachten vanuit omwonenden, en diverse aanrijdingen met gewonden, heeft de gemeente eerder dit jaar  een onderzoek laten doen. Afgelopen zomer zou de gemeente daarop met een plan voor eventuele aanpassingen komen. Zover bekend zijn er naar aanleiding van dat onderzoek nog geen aanpassingen gedaan.