banner

VVD Oisterwijk: Wethouder luistert niet


VVD Oisterwijk vindt dat de wethouder beter moet luisteren; De VVD over het verkeer in Moergestel:

‘PGB luistert’, beloofde wethouder Dankers begin dit jaar nog. Gisteren bleek die verkiezingsbelofte echter een loze kreet voor de inwoners van Moergestel.

Dion Dankers op een oude trekker bij de recente opening van een straat in Moergestel (Foto: Gemeente Oisterwijk).

Zonder integrale uitleg of nadere toelichting, schrapt het nieuwe college alvast de geplande rondweg voor Moergestel. En geeft daarmee de inwoners het nakijken. Wethouder Dankers trekt zijn eigen plan, wacht nader onderzoek niet af en ontloopt bovendien het debat hierover met de gemeenteraad. Van het ‘nieuwe werken’ – waar de coalitie de mond van vol heeft – komt in praktijk dus niets terecht. De VVD had gehoopt op een andere aanpak.

Verkeersoverlast
De VVD heeft er overigens nooit een geheim van gemaakt dat het grote waarde hecht aan de levendigheid en bedrijvigheid in de kernen. De liberalen zijn dus geen voorstander van het volledig mijden van woon-werkverkeer; dat zijn immers ook de klanten en leveranciers van de Moergestelse bedrijven. Maar behalve goede bereikbaarheid is verkeersveiligheid nog veel belangrijker. Sluip- en groot landbouwverkeer door het Moergestelse centrum draagt daar niet bepaald aan bij. De aanpak van deze verkeersonveilige situaties en geluidsoverlast, hebben wat de VVD betreft de hoogste prioriteit. Ook is de oppositie benieuwd naar wat het college gaat doen met de vrijgekomen reservering van 1 miljoen.

Delen: