banner

Styn en Nilles prinsen in Oisterwijk


In een vol Tiliander werd afgelopen zaterdag 10-11 het officiële startsein voor het Döllekesgatse carnaval 2019 gegeven met de bekendmaking van de Stads- en Jeugdprins en de verkiezing van het Döllekesgatse carnavalslied.

Onder begeleiding van Hofkapel Pretkudde de Krieltjes werd Stadsprins Nilles I (Niels Janse) feestelijk onthaald samen met zijn Gevolg. Hij zal komend jaar voor de tweede keer de scepter zwaaien in Döllekesgat. Styn d’n Urste (Styn van Berkel) zal aan zijn zijde staan als de nieuwe Jeugdprins.

Ook werd traditiegetrouw het Boerenbruidspaar gepresenteerd aan het publiek: Marie de kinderjuf van ‘t pleintje van Kiske d’n diender uit Kielegat en Marjanne de nachtzuster van de Catherinenberg van Jan de Ketelaar van de KVL (Marlieke van den Broek) zal tijdens de Boerenbruiloft op maandag 4 maart in de onecht worden verbonden met Henricus d’n vogelpikker, venter van de Tilburgseweg van Laurentius d’n broeder van Vincentius van Hendrikus d’n banketbakker uit Kruikenstad en Johanna de zuster van d’n Hondsberg van Mies de molenmaker uit Peerdendurp (Harrie Strijbosch).

Winnaar van het Döllekesgatse carnavalslied voor 2019 zijn De Krieltjes.

Daisy Habraken -Groenland was de grootste kwekert, CV Bond ontving de presentatieprijs.