banner

Sinterklaas is aangekomen in Moergestel (+ Film)


Sinterklaas is aangekomen in Nederland, en vanmiddag ook al in Moergestel.

Burgemeester Hans Janssen in gesprek met Sinterklaas (Foto: Gemeente Oisterwijk).

Burgemeester Hans Janssen mocht hem ontvangen op de trap van het oude gemeentehuis in Moergestel, nadat de Goed Heiligman met zijn Zwarte Pieten, niet via het water Moergestel was binnengevaren, maar na een treinrit zijn traditionele rondje door de straten had gemaakt.

Dit jaar per trein, want door de droogte van afgelopen jaar was het waterpeil zodanig gezakt dat het met de boot niet mogelijk was. De burgemeester had wel speciaal een flesje water gespaard voor Sinterklaas, maar dat was helaas niet genoeg.

Tot slot heeft De burgemeester nog even laten zien wat hij als maestro geleerd heeft bij Prinses Juliana en liet sportief Sinterklaas mee dirigeren, Kinderen en pieten zongen uit volle borst mee. Morgen worden alle kinderen in het draaiboompje verwacht voor de kindervoorstelling en mogen ze allemaal even bij Sinterklaas komen.

Volg al het Sinterklaasnieuws via www.oisterwijknieuws.nl/sinterklaas en uiteraard nog komende weken in  weekblad Nieuwsklok.