banner

Sinterklaas bij Oma Boekentas in bieb Oisterwijk


Op woensdag 28 november om 15.00 uur is er in de Bibliotheek Oisterwijk een extra optreden over het thema “Sinterklaas”.

 

Het poppenspel van Oma Boekentas (Foto: Ber Beerendonk)

Het prachtig ge├»llustreerde prentenboek “Sinterklaasje kom maar binnen…” wordt eerst voorgelezen, gevolgd door een versje over de Struikelpiet. Deze had per ongeluk wijn gemorst over de tabbert van Sinterklaas. En nog wel met de haven in zicht! Gelukkig wist hij een oplossing … of toch niet echt?

Tot slot een poppenkastspel: “Een grote schoen”. Elaine en het Ethiopische meisje Eleri zijn dikke vriendinnen geworden. En Eleri kan het Nederlands al redelijk verstaan en spreken. Ze mag een nachtje logeren bij Elaine, en die avond mogen ze samen hun schoentje zetten. Nu heeft Eleri een donkere huidskleur, en misschien – als het van pas komt – wordt het huidskleur verschil uitgelegd aan de hand van het versje : “Pigment”. Eleri en Elaine hebben samen op school Sinterklaas en Zwarte Piet gespeeld. Eleri wilde deze keer Sinterklaas spelen en Elaine was een Roetpiet. Vorige keer was het andersom, en had Eleri van de juf zwarte vegen op haar gezicht gekregen. Ze hadden er samen om gegiecheld …. wat een plezier! Dan gaan beide kinderen de schoen zetten. Eleri kent al een paar Sinterklaasliedjes, en die zingt ze samen met Elaine. Misschien kunnen de kinderen meezingen? Maar in de nacht wordt Elaine wakker. Ze wilt eigenlijk een groot cadeau, maar dat past niet in de kleine schoen. Ze gaat stilletjes uit bed, en haalt papa’s schoen. Ze ruilt de schoenen om en gaat tevreden naar bed. ’s Nachts komt er een Zwarte Piet en een Roetpiet langs, en na enige verwarring worden beide schoenen gevuld. De volgende dag gaan Elaine en Eleri in blije verwachting naar beneden. En beiden vinden iets …. maar in de grote schoen liggen spullen om te scheren. Gelukkig heeft Eleri snel een oplossing: ze gaan haar cadeautje (een pak viltstiften) gewoon samen delen!