banner

Oma Boekentas maakt Oisterwijkse kinderen mediawijs


Woensdag 21 november, is er om 15.00 uur weer een voorstelling van Oma Boekentas in de bibliotheek in Oisterwijk. Het thema is dit keer “Ondere de duim …. over verstandig computergebruik” , speciaal voor de Week van de Mediawijsheid.

Allereerst wordt het prentenboek “Stinktrol” voorgelezen, een verhaal over cyberpesten. Er volgt een versje over “cyberpesten is laf!” Tot slot gaat het poppenkastverhaaltje dit keer over een meneer die zich op internet voordoet als een jong meisje. Gelukkig is er een attente moeder, die een stokje steekt voor een ontmoeting op een stille plek met haar dochtertje. Om het verhaal niet te spannend te maken, laat Oma Boekentas de meneer aan de agent vertellen dat hij vroeger graag een zusje had gehad waar hij mee kon spelen. Agent Brekelmans neemt de meneer mee naar het politiebureau, voor een pittig gesprek. De moeder legt haar kind uit, dat je alleen via internet moet afspreken met een klasgenootje of buurkind, dat dit nooit op een stille plek moet en dat mama of papa dit altijd moet weten, en goed moet vinden.