banner

Nevelo Oisterwijk op eigen veld onderuit


Op de dag dat Sinterklaas zich weer in ons dorp meldde, kwam het eerste elftal van Elshout op bezoek bij dat van Nevelo. Na de gewonnen derby van vorige week was Nevelo opgekropen naar de vijfde plek in de stand. “De punten vandaag op D’n Donk houden”, was de door trainer Rob van Belkom gegeven opdracht.

Nadat Pupil van de Week Beau van Geel van de MO11-1 had afgetrapt en gescoord, kon de wedstrijd beginnen. Hoewel Nevelo in de openingsfase de betere kansen kreeg, waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Slordig balverlies op eigen helft leidde de 0-1 van Elshout in.

Nevelo rechtte echter al snel de rug. Een afstandsschot van Joris viel over de doelman tegen de lat aan. De bal caramboleerde over de doellijn. Het was moeilijk te zien of de bal de doellijn in zijn geheel gepasseerd had, maar de scheidsrechter twijfelde niet en keurde het doelpunt toe: 1-1.

Lang kon Nevelo echter niet genieten van de gelijkmaker. Een lange bal van de doelman kwam tot in de zestien terecht bij de sterke spits. Deze baande zich tussen Jos en Bismarck door een weg naar het doel en trachtte uit te halen. Hij raakte de bal maar half en ging gretig naar de grond. Hoewel Jos en Bismarck beiden beweerden de spits niet te raken, was de scheidsrechter resoluut: penalty voor Elshout. Deze werd vervolgens feilloos binnen geschoten: 1-2. Na deze twee discutabele doelpunten aan beide kanten zochten de teams de warme kleedkamers op.

Na rust zagen de aanwezige toeschouwers een sterker Nevelo uit de kleedkamer komen. Al snel leek de thuisploeg weer op gelijke hoogte te komen. In een scrimmage voor het doel van de bezoekers leek de bal er echter niet in te willen. Waar Nevelo vandaag duidelijk moeite had om tot scoren te komen, ging Elshout erg effectief met de kansen om. Met twee doelpunten in korte tijd breiden ze de voorsprong uit na 1-4. Even leek Nevelo het geloof nog terug te vinden. Invaller Amen bediende Rens na een sterke actie over de achterlijn. Van dichtbij wist de aanvoerder van Nevelo de 2-4 binnen te schieten. Het slotakkoord was echter nog voor de bezoekers. Voor de statistieken werd ook de 2-5 nog op het papier gezet.

Een matige wedstrijd waarin Nevelo vooral op strijd en effectiviteit te kort schoot. Voor volgende week zal het voor de rood-witten echt een stuk beter moeten. In Den Bosch is koploper CHC de volgende tegenstander. Met slechts twee verliespunten na acht wedstrijden kroont CHC zich tot dusverre tot grootste titelkandidaat. Een even mooie als lastige uitdaging voor ons vlaggenschip.