banner

Naderend einde van restaurant Onder de Linden Oisterwijk


Na 139 maanden houdt Onder de Linden op te bestaan. Dit wordt de laatste kerst voor eigenaren Alja en Harco van Ommen in Oisterwijk.

In een brief aan de inwoners van Oisterwijk, hun gasten en collega’s, kondigen zij hun afscheid aan:

Naderend einde van Onder de Linden

De eerste gedachten om te gaan stoppen kwamen eind 2016, dit toen ingegeven vanwege gezondheidsredenen. In de periode daarna merk je dat die gedachte steeds sterker wordt en zijn we uiteindelijk echt op zoek gegaan naar een nieuwe koper die iets moois in Oisterwijk wil neerzetten.

De warme sfeer van restaurant Onder de Linden, aan De Lind tegenover de kiosk.

We zijn met z’n tweetjes vanaf de eerste dag altijd actief bezig geweest, in het begin voelde we wel degelijk dat er met argusogen naar die twee kaaskoppen van boven die rivieren werd gekeken.

Een collega vertelde, een aantal jaren later, dat de collega’s er niet zoveel fiducie in hadden dat die Hollanders het zouden redden in het Brabantse land.

Het klopt dat we in het begin aan elkaar moesten wennen. Onze, soms, onorthodoxe manier van communiceren en werken tegenover het Gemoedelijke, Bourgondische, Brabant.

We hebben altijd gestreefd naar vernieuwingen, ageren in plaats van reageren. Gewoon doen. Daarbij hebben we de grenzen op gezocht van wat mag. En mag het niet, dan merk je dat vanzelf wel. Maar altijd met het doel om optimale kwaliteit te bieden aan onze gasten.

Zoals die keer dat we dachten dat het leuk zou zijn om te barbecueën op het terras. Dan konden de gasten het vakmanschap van ons personeel zien. Nadeel was dat het terras van onze collega hele avond blauw van de rook stond. Gelukkig konden we er later altijd om lachen.

Gaandeweg hebben wij veel gasten van dié kwaliteit van onze dienstverlening kunnen overtuigen. Alleen dankzij deze gasten hebben we het lang vol gehouden in Oisterwijk. En nemen wij straks via de voordeur afscheid.

Wij willen daarom via dit schrijven al onze gasten hartelijk danken voor hun vertrouwen de afgelopen elf en een half jaar. Maar ook onze medewerkers die met passie en hard werken u een fijne avond hebben bezorgd. Zij waren mede het gezicht van dit bedrijf.

Niet in de laatste plaats een dankwoord voor onze collega’s. Naast de samenwerkingen om samen Oisterwijk op de kaart te zetten, door middel van activiteiten, is er ook altijd collegialiteit naar elkaar toe en zijn jullie er voor elkaar wanneer daar behoefte aan is.

En dat laatste Dát is dus Brabant, waar iemand een liedje over gemaakt schijnt te hebben.

Alja en Harco van Ommen nemen eind december afscheid van Onder de Linden.

Eind december is het klaar. We hebben nu geleerd wat het Brabantse land is. Ook wij zijn er van gaan houden. We zullen daarom toch nog dat plaatje van die zanger opzoeken zodat wij, als we weer boven de rivieren wonen van tijd tot tijd aan dit land herinnert worden.

Wij wensen iedereen een goede gezondheid toe,

Alja en Harco van Ommen