banner

Moergestelnaar brengt Brabants boek


Noord-Brabant tussen hemel en aarde, is de titel van een boek met als ondertitel ‘Religie en samenleving van 700 tot heden’, geschreven door Moergestelnaar Paul Dijckmans.

Het nieuwe boek van Paul Dijkman uit Moergestel

Oud-docent geschiedenis Paul Dijckmans uit Moergestel geeft ruim vijftig voorbeelden van de wisselwerking tussen religie en samenleving. Dat gebeurt aan de hand van vragen, zoals: Hoe Norbertus van Gennep te volgen? Vanuit Galder naar de ware Jacob? Waar stond de eerste protestantse kerk? “Eindelyk uit d’Onderdrukking”? Maria, Anneke of Kaatje? Moest de heiden eraan geloven? en Van God los in de jaren 1960 – 1970?

Vele terreinen van de samenleving worden belicht in een overzicht van Brabants cultuurgeschiedenis, dat vlot leesbaar is. Ontwikkelingen in katholieke kring nemen daarin een voorname plaats in. Daarnaast is er aandacht voor protestantisme, jodendom en de islam. Fraaie foto’s van Jan Geerts en andere illustraties ondersteunen de verhaallijn. Het laatste hoofdstuk is van de hand van dr. Theo Schepens, godsdienstsocioloog en beschrijft de ontwikkelingen van de laatste vijftig jaar.

Bij bestelling wordt het boek van 260 pagina’s thuis bezorgd in Moergestel en omstreken. Kosten bedragen € 15,70. Stuur een mail naar pauldijckmans@hotmail.com met vermelding van naam en volledig adres.