banner

Jeugdbrandweer Oisterwijk in nieuw jasje


Vorige week was het een vroege Sinterklaas voor de Oisterwijkse Jeugdbrandweer. Clustercommandant Leon Havermans, weliswaar zonder mijter en baard, verraste de jonge Oisterwijkse spuitgasten met prachtige nieuwe uitrukkleding.

Jeugdbrandweer in nieuw jasje (Foto: Toby de Kort)

Naast een schitterend nieuw pak, toverde Havermans ook fonkelnieuwe helmen en laarzen uit de spreekwoordelijke zak. De glunderende snuitjes van de jeugdleden lieten niets te raden over, hier zijn ze duidelijk mee in hun nopjes. `Hier kunnen we weer een beetje netjes mee voor de dag komen´ zegt jeugdleider Wouter Smetsers. ´Onze pakken waren al weer een jaar of twaalf oud, en na diverse oplap beurten door behulpzame ouders, was dit een welkom geschenk´.

Wie het pak past, trekke het aan
´Naast nieuwe pakken voor onze bestaande leden, hebben we ook nog een aantal extra kledingsets mogen ontvangen, en daar zoeken we nog kinderen voor,´ meldt de jeugdleider. De succesvolle Oisterwijkse Jeugdbrandweer, maar liefst vier keer Nederlands kampioen, is dan ook op zoek naar jongens en zeker ook meisjes zo´n beetje tussen de twaalf en zestien jaar, die het team willen komen versterken. Er wordt elke vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 uur geoefend, en in het voorjaar spelen ze een aantal keren, op zaterdag, een wedstrijd in het land.

´Je mag de jeugdbrandweer een beetje vergelijken met Scouting, middels een spelvorm leren we de jeugd, als team, naar een resultaat toe te werken. Verschil is dat bij ons zo´n beetje alle spelvormen brandweer gerelateerd zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat met regelmaat jeugdleden doorstromen naar wat we dan de ´grote brandweer´noemen. Een enkeling maakt er zelfs zijn beroep van. Om de jeugdbrandweer toegankelijk te houden voor alle kinderen zijn er geen kosten aan verbonden, onze commandant vindt het belangrijk dat iedereen een kans krijgt, en heeft daar budget voor vrij gemaakt.’

Kinderen die een keer een avond willen komen kijken zijn altijd welkom. Weel vooraf even laten weten dat je komt via: wouter.smetsers@brandweermwb.nl