banner

Het was weer feest bij De Zotte Mulders in Oisterwijk


Het Tonpraters Gala georganiseerd door C.V. De Zotte Mulders was met een opkomst van ca. 130 bezoekers weer zeer geslaagd. Ondanks het mooie herfstweer wist Döllekesgat de weg naar De Waterhoef goed te vinden.

Ben van der Sangen uit Gemonde als Opa Bram (foto Matheu Arts)

Carnavalsvereniging De Zotte Mulders organiseren al vele jaren het Parelmoer Tonpratersgala in Wijkgebouw De Waterhoef en het wordt elk jaar groots bezocht. Op zondagmiddag 4 november zat Wijkgebouw De Waterhoef bomvol met een geweldig publiek. Samen met alle vrijwilligers van De Waterhoef weten De Zotte Mulders er toch ieder jaar weer een mooi evenement van te maken.
Prins Teunis opende de middag en hulde zeker aan alle 6 Brabantse tonpraters die deze middag op sublieme wijze hun buut ten gehore brachten.

Cees Coolen stond als eerste in de ton als Ciske de pastoor. Verder traden nog op Rob Scheepers uit Helmond als Ober. Hij wist heel goed op het publiek in te spelen, en kreeg de zaal constant plat van het lachen. Hans Keeris uit Knegsel als Gerrit Zalm had een mooi verhaal als visboer in de politiek en had constant jeuk. Na de pauze traden nog op Ben van der Sangen als Opa Bram, hij kwam al binnen met het nummer: Ik ben wat lator met mijn rolator. Rien van Genugten trad op als De Dakloze en als laatste Hans Verbaarschot als Bolletje Pretvet die niet kon slapen omdat zijn vrouw bij hem weg was. Hij kon het zo uitkramen, dat je het bijna zag gebeuren. Een hele goede afsluiter van deze middag!

In 2019 bestaan De Zotte Mulders 50 jaar!
De volgende evenementen van De Zotte Mulders zijn:
05-01-2019: Prinsenbal in De Waterhoef met bekendmaking van de nieuwe Prins.
02-03-2019: Carnavalszaterdag feestavond De Zotte Mulders in ’t Molentje
04-03-2019: Carnavalsmaandagmiddag, kindermiddag in ’t Molentje met Kwintijns Carnaval Kindershow
04-03-2019: Carnavalsmaandagavond, ouderwets carnavallen met live muziek van Duo Heesbeen in ’t Molentje
20-04-2019: 50 jarig jubileum feest De Zotte Mulders in ’t Molentje.