banner

Haarense sprookjes van metaal


Vanaf zondag 4 november tot en met zondag 16 december exposeert Paul van Amelsvoort in Kasteel Nemerlaer te Haaren zijn zeer bijzondere sprookjes in scrap-metaal, met nieuwe bevestigingsmaterialen als moeren en revetten.

Sculpturen zoals bijvoorbeeld muziek-instrumenten, een paardje, een tafellamp, een scherprechter, meerdere torso’s en kleinere andere wonderlijke kunst-werken, sprookjesachtige verbeeldingen. Om iets te noemen: de figuren, geïnspireerd op de schilderijen van Jeroen Bosch, zouden van Jeroen Bosch zèlf geweest kunnen zijn, ware het niet dat die niet met metaal werkte!
Paul van Amelsvoort, van oorsprong een LTS-er werktuigbouwkundige, is een kunstenaar met een eindeloze fantasie en veel talent, die sinds 8 jaren laat zien wat hij kan in prachtige kunst.