banner

Glasplaat valt op reiziger Station Oisterwijk (Update)


Op het Station in Oisterwijk is iets na 10.30 uur een zware glasplaat omlaag gevallen; een reiziger is daarbij gewond geraakt.

Een reiziger is gewond geraakt door een omlaag gevallen glasplaat (Foto: Toby de Kort).

Politie en ambulance zijn ter plaatse gegaan en zich zich over het slachtoffer ontfermd.

Tijdens werkzaamheden aan de lift bij het station in Oisterwijk, waaromheen grote glasplaten zijn bevestigd, is een glasplaat omlaag gevallen. De plaat viel het trappenhuis in, waar net op dat moment een reiziger liep met zijn vrouw. De man kreeg de glasplaat op zijn schouder en is gewond geraakt.

Hoe het met het slachtoffer gaat is niet bekend; deze is overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie bekijkt de glasplaat, die op de reiziger is gevallen (Foto: Toby de Kort).

Glaszetters waren bezig de ernaast geplaatste glasplaat te vervangen. Hoe juist deze glasplaat los kon raken, en waarom de trappen tijdens de werkzaamheden niet waren afgezet, zal de arbeidsinspectie samen met de politie nader onderzoeken.

Update: Reactie glashandel

Kees Storm, manager van RWS Glashandel, die de werkzaamheden in uitvoering had, is direct ter plaats gegaan om de situatie te bekijken en zijn medewerkers te ondersteunen. De plek was niet afgezet, en dit had volgens hem wel moeten gebeuren. Hoe de glasplaat ten val is gekomen, kan ook hij nog niet zeggen. Er is door de firma direct contact gelegd met familie van het slachtoffer; telefoonnummers zijn uitgewisseld en er zal later contact worden gezocht.

Meer platen los?

Dit bedrijf heeft de glasplaten zelf niet geplaatst, maar kwam ter plaatse omdat de naastgelegen glasplaat gescheurd was. Deze platen zitten volgens het glasbedrijf onderin vast in een gleuf, en bovenaan vast in een leuning. Volgens de glaszetter bleek die leuning bij aankomst los te zitten.

Om zeker te zijn dat er niet meer glasplaten los zitten, is de omgeving afgezet, en is een onderzoek gestart naar de bevestiging van de andere glasplaten. Het mag volgens het glasbedrijf niet zo zijn, dat een glasplaat bij losraken van een leuning, omlaag valt.