banner

Gewapende overval in Oisterwijk (Update)


Vannacht omstreeks 01:45 uur heeft er een gewapende overval plaats gevonden in een woning aan de Schepersdijk in Oisterwijk.

Gewapende overval in Oisterwijk

Minstens twee verdachten drongen de woning binnen. Volgens getuigen heeft er ook nog iemand op de uitkijk gestaan.

Diverse politiewagens kamden de wijk uit opzoek naar de verdachten. Ook werd er een politiehond ingezet tijdens de zoektocht. De daders zijn niet meer gevonden. De technische recherche doet ter plaatse onderzoek.

De geschrokken bewoners zijn opgevangen door de politie. Er raakte niemand gewond. Of er iets is buit gemaakt is niet bekend.

Volgens omstanders is er pas geleden ook al geprobeerd in te breken bij deze woning.

Update: Politiebericht

De politie doet onderzoek naar een gewapende overval op een woning aan de Scheepersdijk. Vermoedelijk drie mannen overvielen de woning in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 november 2018 rond 01.30 uur.

Twee mannen wisten in de woning te komen, bedreigden de aanwezige bewoners met een op een vuurwapen lijkend voorwerp en eisten geld. Nadat één van de bewoners begon te schreeuwen, vertrokken ze onverrichterzake. Ze gingen er te voet vandoor in de richting van de Gemullehoekenweg (Zie kaart). De bewoner zag toen de mannen wegrenden, dat er een derde man buiten op de uitkijk had gestaan.

Jonge verdachten
De politie onderzoekt de woningoverval en bekijkt onder andere hoe de mannen de woning zijn binnengekomen. Ook onderzoekt de politie hoe de mannen naar de Scheepersdijk zijn gekomen. Het zou gaan om drie jonge overvallers, ze droegen alle drie donkerkleurige kleding.

Wie meer weet, graag bellen met de politie via 0900-8844

De vluchtrichtin. Vanaf de Scheepersdijk naar de Gemullehoekenweg (Bron: Google Maps)