banner

Eerste bokskampioenschappen in The Inside Oisterwijk


Team Coolen in Oisterwijk houdt zaterdag 17 november voor het eerst een teamtoernooi voor boksers. Iedereen die weleens een bokswedstrijd van dichtbij wil zien of wil kennismaken met de sport, is welkom in The Inside aan de Heusdensebaan van 12.00 tot 16.00 uur. De wedstrijden laten een dwarsdoorsnede van de leden van Team Coolen zien: van jong tot (ietsje) ouder en van lichtgewicht tot zwaar.

Boksen is in opkomst

Het boksen heeft als hobby de laatste twee jaar een enorme vlucht genomen. Met aansprekende ambassadeurs als Rico Verhoeven, de Helmondse Nieky Holzken en Anthony Joshua heeft het grote publiek het (kick)boksen in de armen gesloten. Dat merkt ook Team Coolen in Oisterwijk. Bij deze sportschool, gespecialiseerd in zelfverdedigingsporten, groeien de groepen van het boksen en kickboksen nog steeds. Al vanaf zeven jaar zijn kinderen welkom om op een speelse manier kennis te maken met de sport. Voor de wat ouderen vanaf vijftien tot zelfs vijftigplus is boksen een heerlijke manier om te trainen. Tenminste: voor de een is het een veelzijdige workout, de ander is vooral gefocust op techniek.

Vooral dat laatste laten de leden zaterdag 17 november zien. Er is een demonstratiepartij van de jongste vertegenwoordigers van Team Coolen in de leeftijd 11, 12 jaar. En verder strijden dames en heren in diverse klassen voor de eer. De Tilburgse dj Dundee J is de ringspeaker en muzikale aanjager. De entree bedraagt 3,50 euro per persoon.

Voor vragen over de mogelijkheden om te komen boksen bij Team Coolen zijn tijdens het toernooi Vincent Coolen en Dennis Goderie beschikbaar. De eerste wedstrijd is om 12.00 uur gepland.