banner

Beeldbank Oisterwijk: Anton Huijbers


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Anton Huijbers

Anton Huijbers in de film van Lovo

In de drie decennia dat zij bestaat maakte LOVO tal van interessante reportages over actualiteiten, bezienswaardigheden, geschiedenis en meer. Met regelmaat kwam ’n persoon in het voetlicht die z’n sporen in het Oisterwijkse verdiende. Kapelaan Anton Huijbers schreef in 1910 de tekst voor het bekende kerstlied “Wij komen tezamen”. Hij heeft veel betekend voor het culturele leven in Oisterwijk, met name met betrekking tot muziek en openluchttoneel. Dat er ’n buste van hem staat in de Kapelaan Huijberslaan zult u wellicht weten maar verder… Lovo maakte in 2010 een reportage over zijn leven. Interessant!