banner

Winnaar fotowedstrijd bekend


De vereniging Oisterwijk in Beeld organiseert jaarlijks een fotowedstrijd, deze keer met als thema “herfst in Oisterwijk”.

Maar liefst 40 foto’s werden ingestuurd. Natuurlijk was de paddenstoel een veel gekozen onderwerp, met name de vliegenzwam, maar ook herfstbladeren, het Goorven bij zonsopgang, mooie doorkijkjes, insecten op plantjes, etc. werden ingestuurd. De kwaliteit van de ingezonden foto’s was, volgens juryvoorzitter Rob Rokven, “buitengewoon mooi, er zaten echt bijzondere foto’s bij!”.

Unaniem

De winnaar

Een jury, met daarin de fotogroep van Oisterwijk in Beeld, met, naast Rob ook Henk van der Rijke, Nel Verstijnen en Els Oomis was unaniem in haar oordeel. Elk jurylid koos zijn of haar nummer 1 tot en met 5 en uit het totaal kwam met grote meerderheid Marie José Schilders met haar foto van een boomstronk in het Belversven. Douwe Bergsma en Marjo Jupijn, beide met prachtige foto’s van paddenstoelen, eindigden respectievelijk op nummer 2 en 3.

Zonde

Rob Rokven reikte Marie José de prijs uit, een prachtige scheurkalender met natuurfoto’s van national Geografic. “Daar ga ik geen blaadje van uitscheuren”, zei Marie José, die verguld was met haar prijs. “Da’s zonde!”.

Oisterwijk in Beeld is blij met zoveel mooie inzendingen en dankt iedereen die gehoor heeft gegeven aan de oproep. Het laat zien dat de Oisterwijkse natuur leeft en mensen dit graag op de foto willen vastleggen. Volgend jaar weer een nieuwe kans.

De winnende foto