banner

Vrijwilligers vormen cement van de samenleving


Tonny IJpelaar is een van de vele vrijwilligers die ‘het cement vormen’ in de Oisterwijks samenleving. In haar geval gaat het om vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis, zowel in Oisterwijk als in Tilburg.

Tonny IJpelaar bij haar EHBO kist aan de gevel van haar huis.

Tonny is 20 jaar geleden voor de liefde naar Oisterwijk verhuisd. Ze was toen al vele jaren vrijwilliger bij het Rode Kruis afdeling Tilburg. Bij het Rode Kruis in Oisterwijk waren er voldoende docenten en daarom bleef Tonny ‘de club’ in Tilburg ook trouw: ze werd vrijwilliger bij beide afdelingen! Want zoals Tonny het zelf zegt: “Ik ben al meer dan 35 jaar besmet met het Rode Kruis virus!”

Vanaf 1983 heeft Tonny bij het Rode Kruis alle mogelijke opleidingen gevolgd, b.v. EHBO-kinderen of wandelletsels. Vandaag de dag is Tonny nog steeds eerste hulpverlener en daarnaast docent EHBO, reanimatie en AED! Ze draait mee bij evenementen zoals Intens, maar ook de Vierdaagse in Nijmegen. Tonny’s echtgenoot Gerard is ook vrijwilliger bij het Rode Kruis. Ze gaan vaak samen op pad als EHBO-er bij evenementen.

Daarnaast organiseert Tonny al meer dan 10 jaar samen met 5 vrijwilligers haar goedbezochte Creatieve Middag in Oisterwijk. Tonny stopt nog steeds veel tijd en energie steekt in haar vrijwilligerswerk. Ze zou met 65 te stoppen, maar dat is al weer 2 jaar geleden! Want je krijgt er ook veel voor terug: voldoening, dankbaarheid, zelfvertrouwen en waardering. Dus zo lang Tonny er plezier in heeft en het lichamelijk op kan brengen, blijft ze doorgaan!

Van 12 t/m 16 november 2018 organiseert ContourdeTwern de Week van de Vrijwilliger: allerlei workshops waaraan vrijwilligers en mantelzorgers uit de gemeente Oisterwijk kosteloos kunnen deelnemen. Zie voor meer informatie: www.vrijwilligersacademieoisterwijk.nl

DTZ logo low