banner

Vriendschap bij kinderboekenweek op kasteel in Haaren


In Kasteel Nemerlaer duurt de kinderboekenmaand, die woensdag 3 oktober begint, een máánd.

Het thema van het Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek is dit jaar “Vriendschap.” In Kasteel Nemerlaer wordt daarop ingespeeld door kinderen en volwassenen. Ze illustreren nieuwe verhalen, die kasteeldame Carole Vos voor deze gelegenheid schreef over vriendschappen. Kinderen uit Son-Breughel bijvoorbeeld maakten prachtige schilderijtjes o.l.v. tekentherapeute Yvonne van Meteren. Beeldend kunstenaar Toon Diepstraten uit Tilburg is daarmee ook aan het werk. Verder zullen er een aantal foto’s te zien zijn van bijzondere vriendschappen tussen kinderen en dieren en dieren onderling.

De lange oprijlaan naar het kasteel, spannend, wat gaat het brengen achter die deur?

Een en ander is in oktober iedere Zondag tussen 11 en 17.00 uur in het Kasteel te bewonderen en door de week na telefonische afspraak, vooral in de herfstvakantie.

Gratis
De entrée ten behoeve van de restauratie is zoals altijd 5 Euro p.p. Alleen de kinderen, die zulke mooie schilderijtjes maakten bij het nieuwe verhaal mogen, natuurlijk gratis binnen en een van de grote mensen, die ze als begeleider meebrengen ook. De kleine kunstenaars mogen bovendien allemaal een cadeautje uit de schatkist kiezen en ze krijgen limonade. Dus: féést!